Om gezond te blijven en je weerbaar maken, zeker ivm (covid) virussen is een goede voorziening met mineralen en vitamine belangrijk. Ook bij een gezonde leefstijl, waarom klik hier. De verbindingen in voedingssupplementen zijn er in verschillende soorten en kwaliteiten. Let er altijd op bij het kopen van een suppletie dat ze organisch (hulpstoffen) gebonden zijn (citraat, tauraat, gluconaat, malaat, picolinaat, bisglycinaat etc.) worden over het algemeen gemakkelijk opgenomen.
Een fabrikant is heel goed in verbloemen, dat bijvoorbeeld in een supplement op basis van 'natuuridentiek' staat. Natuuridentiek is hier een ander woord voor 'synthetisch product dat we proberen natuurlijk te laten lijken door het natuuridentiek te noemen'. Sommige noemen het N.I., dan moet u maar raden wat dat betekent en ook N.E. (Niet Echt of Niet Etherisch) komt voor. Met natuurlijke aroma's ook zo een leuke, niet natuurlijk dus..
De meeste slikkers van supplementen gaan ervan uit dat het helemaal veilig is om ze te nemen.
Nog een leuke verbloeming: 'Natuurlijk' dit wil nog niet zeggen dat het 100% natuurlijk is, sterke nog er mag een mengsel van natuurlijk en zelfs synthetische in zitten en verkocht worden.
Dit wordt vaak bijv. bij zoetstof gebruikt er kan dan staan: ‘komt van nature voor in appels’. Mooi voorbeeld is van het zoetstof Sorbitol, "Sorbitol is van nature aanwezig, vooral in pitvruchten: appels (0,5 g sorbitol / 100 g, 2,5 g sorbitol bevatten in 100 g gedroogde appels, peren, abrikozen, pruimen, perziken en aardbeien. Leuk bedacht maar het is bewerkt dus anorganisch en dus synthetische. In het homeopathische middel van het merk Vogel utricalsin zit tegenwoordig zoetstof in, jammer. Het merk New Care gebruikt natuuridentiek..........
Bij anorganische (hulpstoffen) mineraalverbindingen (oxide, sulfaat, chloride, carbonaat, hydroxide etc.) wordt vaak minder goed opgenomen door het lichaam. Daarnaast verhinderen anorganische mineraalverbindingen een goede uitscheiding, waardoor ze spijsverteringsklachten en stapeling van mineralen en vitamine kunnen veroorzaken. Vaak zijn dit de goedkopere (huis) merken, maar ook in de al dan niet wetenschappelijk onderbouwde duurdere A merken, dus kijk goed welke hulpstoffen men gebruikt. EN ja helaas OOK in de door VOORGESCHREVEN (huis) artsen vitamine zoals Calci Chew zit calciumcarbonaat. Dit zit ook in sommige producten van Vitakruid.
En de voorgeschreven D3 capsules Colecalciferol benferoi van (huis) artsen, daar zitten maar liefst 12 veelal synthetische hulpstoffen bij in, waarvan je denkt, is dat nodig?
Vergelijk dan de hulpstoffen in de vitamine D3/K2 van Vitakruid, 2 natuurlijke hulpstoffen., zie afbeelding
Juglen Zwaan oprichter van A Healty Life keek naar een documentaire 'vitamania', hierdoor kreeg hij nieuwe inzichten. Uit zijn nieuwsbrief haal ik het volgende uit:
"Supplementen zijn niet altijd veilig"
De meeste slikkers van supplementen gaan ervan uit dat het helemaal veilig is om ze te nemen. Dat blijkt niet helemaal waar, want deze producten worden meestal niet getest op inhoud, zuiverheid, veiligheid en werking. De supplementenhandel wordt niet door de overheid gereguleerd.
Een ander punt is dat sommige stoffen bij een teveel giftig kunnen worden. Vooral de in vetoplosbare vitamines A, D, E en K, maar ook bepaalde mineralen. Elk mens is uniek en heeft eigen enzymsystemen, waardoor we allemaal andere hoeveelheden van specifieke vitamines en mineralen nodig hebben.
Er wordt getoond hoe één baby van een tweeling doodziek wordt en de ander niet. De moeder had besloten om één baby borstvoeding te geven en de ander een zelfgemaakte formule die ze had gekregen van een natuurgenezer. Ze had zich niet aan het recept gehouden en deed in plaats van één druppel vitamine D een compleet pipetje in het drankje voor haar baby. De baby kreeg nu zoveel vitamine D binnen, dat de dood nabij was. Ze konden het kindje ternauwernood in het ziekenhuis redden, maar de moeder had haar lesje wel geleerd: meer is niet beter. De doseringen in veel vitaminesupplementen zijn krankjorum hoog. Er belanden jaarlijks tienduizenden mensen in het ziekenhuis door verkeerd gebruik van supplementen.
Supplementen zijn meestal chemische preparaten
De meeste vitamines in supplementen komen niet uit de natuur, ze worden chemisch geproduceerd in een fabriek of laboratorium. Deze staan vrijwel altijd in China. De documentairemaker probeert nog om een kijkje te nemen in de laatste vitamine C-fabriek in het Westen, die in Schotland staat, maar de toegang wordt na een jaar onderhandelen geweigerd. Dan toont de documentaire zelf maar hoe het gemaakt wordt en dat is niet best. De meeste vitamines blijken geproduceerd te worden op basis van aardolie (koolteer). Ze bevatten aceton (nagellakremover) en alkanen (uit benzine). Dr. Muller is verbaasd dat hij voor zijn eigen YouTube-kanaal wel toegang heeft gekregen tot nucleaire krachtcentrales en raketsilo's, maar niet mag zien hoe onze vitamines worden gemaakt. Hij hekelt het gebrek aan transparantie. De verpakkingen vermelden vaak het woord “natuurlijk”, maar hoewel de actieve stoffen bio-identiek zijn, komen ze allerminst uit de natuur. Een vorm van misleiding die aangepakt zou moeten worden.
Herkomst grondstoffen is een ratjetoe
Op supplementen staat vaak met trots “Made in USA” of “Gemaakt in Europa”, maar de waarheid is dat de basis ingrediënten afkomstig zijn van over de hele wereld. Vaak derdewereldlanden, waar de grondstoffen goedkoop zijn. De controles op zuiverheid is in deze landen vaak minder goed geregeld.
P.P.S. Als je op zoek bent naar natuurlijke supplementen, dan beveel ik de webwinkel Leefbewust.com van Ron Fonteine aan. Ron doet grondig onderzoek en pikt per merk alleen de beste krenten uit de pap. Zo heeft hij een 100% natuurlijke multivitamine in zijn assortiment. Deze multi is recent vernieuwd en bevat nu natuurlijke vitamine B12 uit shiitake. Een andere topper is de Testa omega 3 algenolie.
Lees Juglen nieuwsbrief hier verder.
5 redenen voor non stop suppletie en waarom? klik hier
Kortom houd je lichaam fit met een prik 💉 van een gezonde natuurlijke leefstijl 😉
Reactie plaatsen
Reacties