Adviespraktijk Natuurlijk Normaal
« Vorige

Review Ellen. Leefstijl.

Ellen is een van mijn eerste cliënten van praktijk Natuurlijk Normaal. Toen ze bij mij binnen stapte oktober 2018 waren er vele klachten. Haar knie deed pijn, hoge bloeddruk en cholesterol, trage schildklier en huid problemen. Ze was er klaar mee en wilde het over een andere boeg gooien. Het laatste wat ze wilde, was een operatie aan haar knie. Ellen is een goed voorbeeld voor vele mensen die hun leefstijl willen gaan aanpassen. Door haar doorzettingsvermogen en mindset is ze van haar meeste klachten af. Ze vertelde mij ook dat ze na 4 weken s-avonds weer normaal kon opstaan zonder pijn aan haar knie.

We zijn nu een jaar verder en hoe gaat het nu met Ellen?

Haar verhaal in mei 2019: Het is niet te geloven hoe je op kan knappen met gezond eten en goede begeleiding. Ik had aardig wat lichamelijke klachten, ja u leest het goed HAD. Eczeem aan de handen, slecht slapen, hoge bloeddruk, cholesterol, last van gewrichten. Ik krijg hele goede begeleiding, daar ben ik heel blij mee, ik was hier zelf nooit uitgekomen. Het eten is lekker, je krijgt ook recepten mee en een prettige bijkomstigheid ik val er ook van af. Je kunt altijd kosteloos een app. sturen met vragen . Ik ben een blij mens.

Haar verhaal in sept 2019: Mijn handen worden regelmatig geplaagd door eczeem en ik had wat andere klachten. Verhoogde bloeddruk, cholesterol, kramp in benen, zeer knie, lekkende darm, schildklier en slechter slapen. Deze problemen zijn voor 80% opgelost met hulp van Jolanda (natuurlijk normaal) eten en supplementen. Het eczeem is een moeilijk verhaal, zo denken we dat het onder controle is en dan breekt het weer uit, we hebben weer aanpassingen gedaan, nu wordt het weer rustiger. Maar ze adviseerde erbij ivm mijn trage schildklier om mijn schildklier verder te laten onderzoeken door bijv een gespecialiseerde complementaire of integrale deskundige, door de schildklier kan o.a. ook huidklachten ontstaan.

Zoals u leest met gezond eten en hulp van Jolanda komen we heel ver. Ik ben nu bijna een jaar bezig en ook lekker afgevallen wat mijn knie ook prettig vind.

Een jaar geleden ben ik begonnen aan mijn nieuwe leefstijl met hulp van Jolanda (natuurlijknormaal). Er waren nogal verschillende lichamelijke klachten . Met hulp van Jolanda met mijn leefstijl natuurlijk normaal programma gestart voor mijn klachten. In het begin is dit best wel moeilijk maar onder begeleiding en met de informatiegidsen kom je er wel uit.

Veel voedingsadvies krijg je mee ook om te lezen. Wat ook makkelijk is een eettabel op maat speciaal samengesteld voor mij, hier heb ik veel steun aan. Met sommige producten die ik beter niet kan eten heb ik best nog wel moeite, ik ga heus ook wel eens de fout in, maar je lichaam fluit je vanzelf wel weer terug.

Als je een beetje gewend bent ga je vanzelf op onderzoek uit voor lekkere recepten enz. Die kun je ook vinden in de receptengidsen van Jolanda. 
Je kunt echt lekker eten, zo heb ik heb bijv. leren vis eten , heerlijk ! Wat ik ook veel maak is verschillende soepen en groente koekjes deze kun je invriezen voor de lunch of 's avonds als je minder tijd hebt..

De gezonde leefstijl zit nu aardig in mijn systeem, ook al is het soms moeilijk, ik blijf de draad oppakken en ga gewoon verder. Ik voel mij veel beter als voor de gezonde leefstijl. 
Ik kan het iedereen aanraden, probeer het eens en ervaar zelf.

Ik ben heel blij dat ik wordt geholpen door Jolanda, dit had ik niet alleen kunnen doen.

We gaan vrolijk verder. Ellen. 

Ellen had dit zeker ook niet bereikt als ze hier niet 100% voor ging. Haar trage schildklier zorgde er ook voor dat ze traag afviel. Maar door haar vertrouwen in de leefstijl en doorzettingsvermogen, het besef dat ze beter haar lichaam moest voeden i.p.v. vullen, je meer bereikt en blijvend is al je deze trend doorzet.

Ellen is een een goed voorbeeld voor vele dat gezond eten lekker kan zijn en nog leuk is ook. Dat gezond eten een medicijn is. Helaas krijgen we niet al haar klachten onder de knie. Zo blijft haar eczeem hardnekkig, wellicht komt dit door haar schildklier. Schildklier is een complex verhaal en door de reguliere (huis) arts wordt dit te oppervlakkig onderzocht waardoor er een onvolledige diagnose uit kan komen. Meer info over de schildklier klik hier.

Als advies is nu meegegeven het eten iets aan te passen een supplement L-Tyrosine (voor de schildklier) en Seacret Clean Restore and Balance Mud Soapzeep o.a voor extreme huidklachten. Mocht er binnen 2 maanden geen verbetering in komen is het advies om de schildklier door een complementaire of integrale deskundige te laten onderzoeken. Maar onlangs berichte Ellen mij dat haar handen rustige werden en haar gewicht weer ging dalen. We wachten weer af. Maar voor 80% is Ellen toch van haar meeste klachten af. Petje af voor Ellen, dit valt zeker niet mee om zo ver te komen met een traag werkende schildklier.  

Jolanda Praktijk Natuurlijk Normaal.

Er zijn nog geen berichten geschreven, doe dat hieronder
Geschreven op: 19-09-2019