Adviespraktijk Natuurlijk Normaal
Hoe ziet mijn Natuurlijk Normaal programma eruit? 
 

Hiervoor zijn er 3 stappen nodig om het voedingsproces aan te passen;

  1. Bewustwording van het feit dat voeding maakt wie we zijn of willen zijn.
  2. Kennis vergaren van de juiste voeding.
  3. Toepassen van de kennis, ofwel het stapsgewijs invoeren van een dagelijks natuurlijke leefstijl patroon.
 
Ik werk dan ook in 3 modules
  1. Detox stap, 2 dagen.
  2. Strenge fase, deze is nodig om je stofwisseling en lichaam weer in balans te krijgen, je gewicht en om deze (oude) leefwijze weer in je systeem te krijgen, zonder mind fuck. Je leert veelzijdig te eten door middel van een eettabel van dag 1,2,3 en 4.
  3. Dan heb je, je doel bereikt en leren we de 80-20 regel, behoud van je gewicht, hoe te sjoemelen en ons lijf fit te houden. Als het goed is, heb je deze leefstijl nu helemaal in je systeem, dan moet een keer sjoemelen geen probleem meer voor je zijn.
 
Wanneer je je aanmeldt voor een eerste consult (intake), krijg je vooraf per mail vragenlijsten toegestuurd. Vragen met betrekking tot de leverfunctie en hormonen (ook voor mannen) en de zuur-base verhouding. Om een goed beeld te krijgen wordt er van je gevraagd deze lijsten goed in te vullen. Ook wordt er gevraagd om minimaal 3 dagen tot maximaal een week voor je intakegesprek een dagboek bij te houden van je eet en drinkpatroon. Je ingevulde vragenlijsten en je bij gehouden eet en drinkpatroon neem je naar het intake gesprek.
 
Bij het intake gesprek volgen nog wat vragen. Al deze vragen zijn nodig om een goed  beeld te krijgen over het functioneren van jouw lichaam. Bij het intake gesprek wordt het een en ander toegelicht. Ook ontvang je 2 gidsen, deze gidsen onderbouwen het nut van goede voeding. We spreken ook af wanneer jij eventueel van start gaat, de start begint bij module 1 en staat beschreven in de leefstijlgids van natuurlijk normaal.
 
Aan de hand van de vragenlijsten ga ik voor je aan het werk om een leefstijl plan voor je op te zetten. Dit vergt enige tijd en aandacht. Houd er rekening mee dat bijna altijd wordt geadviseerd om goede supplementen te kopen. Zodra jij groen licht geef om echt te willen starten, ontvang je jouw leefstijlplan en de overige 2 gidsen, waarvan 1 met recepten en het boekje 'de boodschappencoach'.
 
Waarom  supplementen ? dit is geen dwingend gegeven, maar wil je je lichaam optimaal laten functioneren is het raadzaam dit op te volgen. Je kan nog zo natuurlijk normaal gezond gaan leven, maar als jouw lichaam hapert heeft het zeker de eerste drie maanden een boots nodig. We leveren liever geen half werk op deze manier zullen o.a. nuttige voedingsstoffen beter opgenomen worden. Anders ondervind je hier vroeg of laat toch weer hinder van, mooi voorbeeld ben ik zelf, met mijn reflux
 
De consulten zijn zolang jij nodig hebt. Bij iedere consult kijken we hoeveel steun en begeleiding nodig is en hoe vaak je op consult moet. 
 
In het begin zal je merken hoe lastig het is je dagelijkse boodschappen patroon te doorbreken. Ook hier (indien nodig) wil ik je in helpen door een keer mee te gaan naar de supermarkt (mits je in de buurt woont). Eenmaal je levensmiddelen patroon doorbroken dan ga je als een trein. Tussen de consulten door mag je mij bij eventuele vragen altijd kosteloos mailen of appen. 
 
Is het duur al dat natuurlijk eten? In het begin zeker omdat je ook hierin een weg moeten vinden. Maar wat is duur als het om gezondheid gaat? Prioriteiten stellen is hierin raadzaam. Je kan echt heel goed op low budget gezond eten, je moet alleen de weg weten. En als je weer Natuurlijk Normaal kan eten, je lichaam weer natuurlijk functioneert, blijven snaai aanvallen ook weg. Minder trek in junk transvetten, snoep, koek en al dat soort voedsel. Dus die liggen straks niet of nauwelijks in je winkelwagen...... hou je zeker geld over.
 
Eet ik wel lekker? De meeste mensen houden van lekker eten, ook ik. Maar ik eet nu lekkerder en gevarieerde dan ooit. Het wordt wel een uitdaging als je weinig lust, maar we blijven niet in de bonen, maar roeren de soep gewoon door. 
 
Kost het veel tijd? In het begin wel even, omdat het anders is moet het eerst in je systeem komen, maar later als je er vol in zit, zul je merken dat het eigenlijk niet echt meer tijd kost.
 
Waar doen we niet aan? Aan light producten en zoetstoffen, half volle product, bewerkte producten en voeding. Waarom? Light producten bijv. is veelal een dood product het is leeg, je lichaam haalt energie uit suiker, bij light producten wordt je lichaam gefopt, het wil energie uit iets halen waar niks in zit of bij zoetstof het niet herkend. Dit heeft gevolgen voor je lichaam, maar het verspilt ook nog eens energie dus je krijgt weer sneller honger, het verzadigd dus niet, dit geldt ook voor de half volle producten of minder vet etc. Gevolg is dat je weer gaat eten of snaaien, gevolg daarvan is, je wordt dikker, kans op diabetisch is aanwezig (bron). 
 
We gaan er dus vol tegen aan. Ik ben dus geen voorstander van bovengenoemde, doe maar natuurlijk normaal. Hou het vooral simpel, laat je ook niet misleiden denk logisch na. Logisch is; hoe verder van de natuur hoe minder puur, je lichaam raakt overstuur. Hoe meer voedsel is bewerkt hoe minder ons lichaam er mee kan. 
 
Kan ik nu nooit meer snaaien? Echt wel, maar pas in programma 2, wanneer het streef gewicht is behaald. Dan gaan we naar de de 80/20 % regel, 80% Natuurlijk Normaal 20% natuurlijk abnormaal, leren we sjoemelen en krijgen we tips mee. Zo kan jij als normaal mens functioneren in een abnormale omgeving en met een goede mindset de verleiding weerstaan. 
 
Spreek jouw deze manier aan, dan zie ik je graag in mijn praktijk.
 
Jolanda