Adviespraktijk Natuurlijk Normaal
Jolanda. Praktijk Natuurlijk Normaal

Mijn leefstijl ervaring.

 

In 2010 las ik het boek van Amber Albarda  ‘Eet jezelf mooi, slank en gelukkig’.

Mijn ogen werden geopend, we zijn gewoon verleerd hoe we moeten eten. Ik paste haar leefstijl toe, geheel zelfstand en met succes. Ik viel in een kleine jaar 15 kilo af.  Ook kwam ik in contact met het boek van Richard de Leth ‘OERsterk’. Ook hij bracht mij weer terug naar de oude bron die ik herontdekte, niks moderns aan. Ralph Moorman van de Hormoonfactor drong ook tot mij door. 3 personen die mij inspireerde met hun kennis anders om te gaan met mijn leefstijl.

 

Maar dan kom je in de overgang, komt de klad erin………………. Je leefstijl wordt weer modern te veel (foute) koolhydraten, te weinig groenten enz. Voor ik het wist was ik een maatje meer.

 

In mei 2017 was ik het zat, het roer moest om, nu goed om. Alleen kon ik mezelf er nu niet toe bewegen dit zelfstandig te doen. Bij Nederland Slank ben ik gestart hun leefstijl (orthomoleculair wijze) sprak mij het meest aan. Nu 2 jaar later is deze natuurlijke leefstijl geheel geïntegreerd in mijn eetpatroon. Maar mijn lichaam is nog steeds aan het herstellen van al die meuk, je lichaam kan hier 5 jaar over doen.

Maar ik voel mij blijer, fitter en energieke dan voor 2017, kijk dan heb je al een hoop gewonnen. Ook ben ik van maatje 44/46, naar 38 gegaan, 27 kilo lichter.

 

Dit alles heeft mij er toe aangezet om zelf de HBO opleiding Orthomoleculaire natuurvoedingsadviseur te gaan volgen. Waarom orthomoleculair?  Omdat voeding alleen niet genoeg is vaak hebben mensen ook klachten, stukje medisch kennis is dan niet onbelangrijk.

 

In mijn praktijk ‘Natuurlijk Normaal' adviseer en begeleid ik mijn cliënten met mijn leefstijl plan ‘natuurlijk normaal’. Veel informatie wordt meegegeven om te lezen. Ik vind het belangrijk om te onderbouwen wat het belang is van goede voeding en waarom. Wat eens geleerd was door onze voorouders, weer opnieuw te herontdekken en toe te passen. Dat vers fruit en verse groente niet van deze moderne tijd is, dat brood eten oké is, maar niet voor elke dag. Dit geldt ook voor melk, yoghurt kwark, vlees en vis.  Ik geef toe dit valt niet mee, ik spreek uit ervaring. Maar als je het weer weet het weer in je systeem zit, wil je niet meer terug. Dan ervaar je ook dat vers eten ook lekkerder is en een feestje kan zijn elke dag weer.

 

Ik ben trots dat ik deze uitdaging aan ben gegaan en mij veel gebracht heeft. Wil jij ook weer terug naar de oude bron, weg met die pakjes, blikjes en al dat bewerkt voedsel? Neem gerust contact met mij op.

 

Wil je meer weten over Jolanda? Klik hier 

 

Jolanda

Praktijk Natuurlijk Normaal.