Welkom bij Praktijk Natuurlijk Normaal

Het is een feit dat gezonde voeding je lichaam gezonder houdt. Het is een feit dat dit géén garantie is om nooit (ernstig) ziek te kunnen worden. Wel is het de garantie dat het deze kans verkleint. Het is een feit dat bij een ongezonder leefstijl en voeding de kans op (ernstig) ziek worden vergroot.
 
10 jaar lang van 1997-2007 heeft men hierin onderzoek gedaan. In 2007 kwam het rapport hier over uit, hier heeft een onafhankelijke panel wereldwijd van Diet, Nutrition, Physical Activity and Cancer: a Global Perspective,  voedingsdeskundigen en de Wereld gezondheidsorganisatie aan gewerkt, met als eindresultaat, dat bijv. kanker voor 60% verminderd kon worden door voeding.
 
Het wetenschappelijk bewijs dat voeding en leefstijl een belangrijke rol spelen bij het wel of niet krijgen vaneen (ernstige) ziekte o.a. kanker is sterker dan ooit. Voeding en leefstijl spelen dus belangrijke rol. Dit is echter niks nieuws, dit was er al sinds het ontstaan van de mens, het moet alleen weer herontdekt worden, ook regulier!
 
60% verkleint dus de kans op (ernstig) ziek worden, dan blijft er nog die 40% over. Die 40 % heeft te maken met je voelen, denken, relatie en de (onnatuurlijk) leefomgeving, waar we ons tegenwoordig in bevinden. Dit alles kan je weg tot genezing blokkeren tot een chemo die bijv. niet aan slaat.
 
Maar hoe kant het dan dat een (top) sporter ziek wordt, of wat nu speelt, goed ziek wordt van corona? Voor het lichaam betekend sporten stress, na 45 min zet het lichaam het cortisol hormoon in werking. Dit is een natuurlijke afweer (antibiotica) van ons lichaam. Ons lichaam is simpel weg natuurlijk ingesteld op ‘vluchten of vechten’. Alles wat meer wordt dan die 45 min, wordt het lichaam belast, bij hoog sport niveau, komt het lichaam in de overdrive en ondervind het veel onnatuurlijke stress. Als men dan ook nog eens een stress vol leven heeft, tel uit je winst, of beter gezegd, je verlies. Bewegen moet zeker, dit is ook een natuurlijk gegeven. Echter zijn we ook van nature liever lui dan moe. Om je toch op een leuke manier in beweging te krijgen klik hier. Maar lekker 20 min tot een half uurtje wandelen, houd je lichaam ook soepel, helemaal bij een gezonde voedingspatroon. Want sporten en een gezonde leefstijl gaat samen.
 
Ook een feit, ook al eet je gezond en zit het goed met je leefstijl, als je lichaam ergens een mankement (bijv reflux) heeft, kan het gebeuren dat voedingsstoffen niet goed door het lichaam kunnen worden opgenomen en kans op ziek worden vergroot. Het lekt als ware als een kapotte watervat.
 
Echter een feit blijft een feit, je lichaam goed voeden en vullen verkleint nog altijd die kans op ziek worden, dan wanneer men het lichaam alleen maar vult met kant en klare (fabrieks) voeding en niet voed. 
 
We willen allemaal zonder gebreken en medicatie oud worden. We willen ook niet afhankelijk worden van anderen, het geeft vaak een tot last en schuldgevoel de 40%...... Wil je dit niet, verklein die kans en herprogrammeer je weer tot het oude normaal, want wat eens geleerd was kan opnieuw tot je genomen worden.